dimecres, 25 de gener de 2012

Mas de la Punta ,Illa de Magdalena


El Mas de la Punta, és una petita zona d'asbarjo amb zona d'acampada i zona de pesca.


 Amb el pas del riu Ebre per  l'Aragó i la construcció del pantà de Mequinenza,conegut també amb el nom del mar d'Aragó han surgir diversos paratges curiosos i diferents indrets al llarg de tot el curs del riu on pràcticar tot tipo d'activitas fluvials.


Aquest és un d'ells, si més no, un llòc curios.Potser no per la seva bellesa,però si per la forma caprichosa que va adoptar el riu amb la crescuda i construcció del pantà,rodejant i aillant la ermita de Santa magdalena i formant el que ara coneixem com l' illa de Magdalena.   De la Pobla Massaluca al Mas de la Punta:
Una ruta senzilla,de diumenge al matí.Una ruta que és pot fer amb unes quatre hores,amb camins molt ràpids i una variació a la tornada per poder passar per algunes trialeres.
De la Pobla sortint per pista fins Nonasp, On per la vora del riu comence'm remuntant el Matarranya.
.Creuem el riu per un pas ben definit de formigó,i a partir d'aquí, comença una bona tasca de navegació.
Amb l'ajuda  de GPS i  tot per camins molt ràpids i ben definit però molt trencats i amb moltes cruïlles, arribem a la carretera Mequinensa Casp, D'on desprès de tres quilometres per asfalt trobem el Mas de la Punta. El Mar d'Aragò,una extensió enorme d'aigua,formada per el pantà de Mequinesa. Al fons l'Ermita de Magdalen,. una ermita actualment en ruïnes-" Antigua ermita de la Magdalena en Caspe, a quien le dio la vida el Ebro. Pero fue también el Ebro quien la mató. "

Potser l'unic inconvenient que ens podia surgir,era el problema del carburant....
 La Pobla al Mas de la Punta,una ruta que més o menys teníem calculat fer amb uns 80 quilòmetres , més posibles entrebancs i perdues de rumb.Això ens feia dubtar de l'autonomia de les motos,i lluny de qualsevol bencinera,vam decidir agafar gasolina adicional.
 
  En la foto podem veure la Husqvarna 510  amb un dipòsit afegit a la part del darrera,  sobre la roda i sota el seient.

Un bònic paissatge,això si ,una mica deixat i brut.

 Un pantà amb un nivell molt baix  i un dia genial,van permetre  disfrutar i entretenir-nos fent les fotos pertinents:

I finalmet,la tornada.....sense imatges,però amb unes boniques trialeres,un bon cafe a Nonasp ..i com no podia ser d'altra manera ultimament......trencadissa de cadena en  la Tm 450.

Problema que espero que finalment hagi quedat solucionat.......
 Bonica sortida de matí de sant Antoni per cremar una mica el cuquet de la gasolina i del gas.

Adjunto track,gràfica i enllaç a la ruta.....


http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2422594

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada