dimecres, 11 d’abril de 2012

SORTIDA BTT AL "CASTELLET DE FAIÓ"

Divendres 6 vaig poder sortir una estona en bona companyia.
Vam quedar sobre les 9.00, ja que la idea era fer una sortida tranquila de 20 o 25 km, un parell d'Horetes tranquilament per a treure el coc en mel.

A meitat camí vam comentar d'anar a visitar el "Castellet de Faió" que tot i tindre aquest nom esta situat a dalt a la montanya just al costat de Nonasp.
Va ser bona idea i en poca estona ja estavam pedalant en direcció a Nonasp. Després de fer la baixada fins al mas de Pio vam agafar el camí que puja directament fins a la serra per a passar i fer la parada obligatoria davant del monument als quatre Bombers , monument que inevitablement ens fa pensar en aquell tràgic dia on quatre nois van perdre la vida defensant la seva vocació i el nostre territori.
en aquest enllaç trobareu un article sobre aquell incendi:
http://www.alfatara.com/wp-content/uploads/2011/09/foc_gener1995.pdf

Seguidament seguim la serra fins un trencant que gira a l'esquerra on està perfectament indicat la direcció al Castellet de Faió. Un parell de baixades pronunciades, que ens fan pensar en que s'han de tornar a pujar, i al cap de poca estona arribem al Castellet de Faió.Contrucció defenciva i torre de
comunicació optica.
Una de les 45 torres que el general
Manuel de Salamanca en el 1850
va fer contruir en el marge dret de
l'Ebre.
Originalment tenia mirilles per a fusileres i una tronera per a un
"CATALEJO", la porta d'entrada estava situada en alt i s'hi pujava
per una escala provisional.Despres de practicar una mica de cultura arquitectònica fem les fotos de rigor:
Recuperem una mica les forces i sense perdre massa temps reprenem el camí de tornada.
La tornada la farem continuant per la serra fins trobar un camí que baixa a la part final de la Vall de Batea, remontarem tota la Vall, cosa que ens allarga una mica el recorregut. Una pujada molt i molt dura ens porta fins al principi del cami de les Taraioles on agafarem la pista fins a la Pobla.
Els ultims km és fan bastant dus pero la bona companyia i la conversa fan passar els desnivells sense donar-te comte. El ultim km el fem mirant el cel, ja que ja fa estona que ens amenaça una tempesta bastant considerable.

Un molt bon matí de BTT i al final 40km i 750m de desnivell positiu acumulat.


Aqui la ruta i enllaç:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada