divendres, 17 d’agost de 2012

Sortida en Btt Tarragona el Panta del gaiâ

17/08/2012 -Sortida de Btt amb bona companyia i un objectiu establert.Pedalar desde Tarragona fins el Pantà del Gaià i aprofitar a coneixer nous territoris.

Una ruta tècnicament moderada i de bon fer per a qualsevol  ciclista que ha pedalat per corrinyols i senders.Una ruta que transcorre un 20% camins i carreteres asfaltades un 20% camins de sorra i un 60 %  
entre mitg del bosc per senders i corrinyols molt transitats per ciclistes i corredors. Qualsevol escusa es bona per passar una bona estona al voltant  d'aquest indret amb coses curioses per veure com el Pont del Diable,la Balma del Catllar,la Font del Garrot....etc,etc

Adjunto tambe el link de la ruta;
   

  I sorpresa la meva al arribar al Pantà del Gaià.

M'imaginava una típica presa de gama mitja ,potser construida amb mur de material solt,com moltes típiques preses d'aquest tamany.I eféctivament era així però el que més hem va sorpendre e impresionar va ser la poca aigua que contenia i les diferents proves que ens demostraven que fa molts anys, però molts anys que la falta d'aigua és el seu principal atribut.Es més m'atreveria a dir que mai s'ha omplert.


La foto es de mala calatitat ,esta feta amb un  mobil que te la camara  trencada.Però fitxeus amb el detall de la marca del nivell.
 I si hos dic que la foto esta feta desde la cota de nivell maxim?? Quants anys fa que no hi arriba l'aigua aqui dalt?Es curios no?


Més fotos....
  Les tres fotos són de les comportes del panta  per el costat on hauria d'estar l'aigua....
Quina altura!!!!
Vosaltres creieu que aqui hi ha arribat mai l'aigua???


Un panta gegant per un riu minuscul,amb comportes on mai hi ha arribat l'aigua però que continuen engrasades i en perfecte estat per si mai han de funcionar.
                                        
 
la curiositat m'ha fet investigar....
.Embalse: CATLLAR
Agua embalsada (14-08-2012):
hm3
2

3.39
%
Variacion semana Anterior:
0
hm3
0.00
%
Capacidad:
59
hm3


Misma Semana (2011):
3
hm3
5.08
%
Misma Semana (Media 10 Años):
4
hm3
7.29
%Aqui ho teniu......Un Pantà construit en el 1978, preparat per acomular 59 Hm3  d'aigua i que mai a acomulat mitges superios a 8Hm3.

La pregunta es.....i perquè? on esta l'aigua?? El riu es molt petit? El panta es masa gran ? ?

  LA veritat és que........


El pantano en su día formó parte de la infraestructura para hacer el trasvase del Ebro. La muerte de Franco frustró este proyecto, retomado de nuevo y que tantas ampollas está levantando. Ahora el pantano, que ha cortado el curso del río Gaià, sirve como refinadora de REPSOL. 


Repsol ha iniciado  la liberación del caudal ecológico del río Gaià. Los datos técnicos indican que se están liberando 15 litros por segundo-unos 1.500 metros cúbicos diarios. Este caudal se mantendrá mientras la cota de nivel de agua se mantenga por encima de los 84,5 metros sobre el nivel del mar y entre agua en el embalse. De hecho, se libera la misma cantidad de agua que entra. Esta medida es consecuencia de la entrada en vigor de las obligaciones asumidas por Repsol en el convenio que firmó con la Agencia Catalana del Agua (ACA) hace justo un año. 
Si mes no.....dades curioses que han satisfet  la meva curiositat.
Amb resum un curios indret per visitar i una bonica ruta de Btt per disfrutar.......1 comentari: